Onze hennen

Legkippen met optimale prestaties

Een gezond en vitaal ééndagskuiken is volgens ons de basis voor een gezonde en krachtige legkip. Dit weten wij te borgen door onze moderne broederij in Poppel te koppelen aan vele jaren vakmanschap op vlak van broeden. Het proces van kwaliteitsbroedei naar vitaal kuiken kunnen we daardoor zo goed en efficiënt mogelijk laten verlopen.

Vepymo levert de ééndagskuikens in eigen regie af bij de kuikenklanten en haar opfokbedrijven. Hierbij zijn openheid en transparantie basisvoorwaarden.

Onze kuikens krijgen in de opfok bescherming tegen diverse ziektes en op wens van de klant en onze ervaring kunnen we in overleg gaan dit entschema aan te passen.

De opfokperiode

In de opfokperiode (dag 1 t/m 17 weken) wordt een belangrijke basis gelegd voor de prestaties in de legperiode. Om dit in perfecte banen te leiden beschikken we over een team ervaren opfokbegeleiders, die in nauw contact met de opfokkers het hele opfokproces en opvoeding van de opfokhennen begeleiden.

Het is uitermate belangrijk dat het opfoksysteem afgestemd is op de inrichting van het legbedrijf en de wensen van de pluimveehouder. Ook hier speelt Vepymo sterk in op de behoefte door te beschikken over een ruim assortiment opfoksystemen, of het nu kolonie, scharrel of volière is. Zodat er na 17 weken opfok een gezond, uniform en vitaal koppel leghennen afgeleverd wordt naar wens en vraag van de legpluimveehouder.

Onze hennen

 

ISA Brown

De ISA Brown bewijst al 35 jaar met uitstekende prestaties dat ze de beste bruine leghen ter wereld is. Ze staat bekend om haar sterke en betrouwbare resultaten, een wereldwijde superster in performance.

Dekalb White

De Dekalb White is een makkelijk te hanteren hen. Heden ten dage is het gedrag beter dan een andere witte hen; ze verdelen zich perfect in de stal en hebben een goed nestgedrag. Daarnaast is er een goede onderlinge verhouding tussen de hennen.

Bovans Brown

De Bovans Brown is een zeer veelzijdige en robuuste hen. De gecombineerde eigenschappen omvatten een hoge piekproductie, een goede persistentie en een vlakke eigewichtcurve, wat resulteert in donkerbruine eieren van topkwaliteit.