Vepymo en Maatman komen tot strategische samenwerking

Vepymo B.V. en Maatman Opfok B.V. zijn een strategische samenwerking overeengekomen inzake de opfok- en verkoopactiviteiten in Nederland. Beide partijen zijn verheugd om deze intensieve samenwerking aan te gaan om kwalitatief hoogwaardige producten te kunnen blijven leveren in heel Nederland.

Vepymo is een broederij- en opfokorganisatie in België en Nederland en sinds 2001 distributeur van de Hendrix Genetics merken ISA, Bovans en Dekalb.

Maatman Opfok B.V. is een onderdeel van Pluimveebedrijf Maatman dat opgericht is in 1932. Maatman Opfok richt zich op de distributie van hennen in Nederland.

Al meer dan 15 jaar werken de twee bedrijven nauw samen, met Vepymo als leverancier van eendagskuikens van bovengenoemde rassen.

Beide bedrijven hebben tot deze verregaande samenwerking besloten om in een snel veranderende markt continuïteit naar hun klanten te kunnen garanderen. Het management van Maatman Opfok zal actief betrokken zijn bij het integreren van de activiteiten om ervoor te zorgen dat klanten uitstekende producten en diensten blijven ontvangen. Alle opfok- en verkoopactiviteiten zullen op termijn worden aangestuurd vanuit één organisatie.

“We zijn erg blij met deze overeenkomst met de familie Maatman. Deze strategische stap past bij de ambitie van Vepymo om verder te groeien in de Noord-Nederlandse markt en onze middelen te versterken in het leveren van hoogwaardige producten, zoals de Dekalb White”, zegt Alex Janssen

“Met deze transitie heeft Maatman Opfok BV een sterke partner gevonden met marktleidende producten én de expertise om moeiteloos in te spelen op de wensen van de markt. Daarnaast is onze wens om een goede continuïteit voor onze klanten, onze opfokkers en medewerkers te realiseren hiermee een feit geworden”, aldus Edward Maatman.